Izvor: Beta, 14.Nov.2009, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povoljni nagoveštaji Holandije za sporazum EU-Srbija

PARIZ, 14. novembra 2009. (Beta) - Direktor za zapadni Balkan u Evropskoj komisiji Pjer Mirel izjavio je u Parizu da iz Holandije stižu neki povoljni nagoveštaji da bi i ova članica Evropske unije mogla pristati na primenu trgovinskog sporazuma sa Srbijom.

Evropska komisija je i u godišnjem izveštaju odlučno podvukla da trgovinski sporazum EU-Srbija treba "odmrznuti", rekao je sinoć Mirel na konferenciji o integraciji Srbije u EU, u ambasadi Srbije u Parizu, na kojoj je učestvovao i potpredsednik srpske vlade Božidar Djelić.

Djelić je rekao da su dve ključne stranke u holandskom parlamentu, koji je dosad uslovljavao bilo kakvu promenu u stavu vlade u Hagu, sada "ovlastile" ministra inostranih poslova da eventualno promeni stav oko trgovinskog sporazuma.

Takvo mišljenje je izneo i potpredsednik SAD Džozef Bajden, predočio je Djelić, nagovestivši i da bi trebalo da jedna ekipa američke federalne policije FBI dodje u Beograd i osvedoči se u potpunu predanost srpskih vlasti saradnji s Haškim sudom.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Problem blokade SSP biće uskoro rešen

Izvor: NaDlanu.com, 13.Nov.2009, 16:05

NOVI SAD, 13. novembra 2009. (Beta) - Ambasador Francuske u Srbiji Fransoa Teral izjavio je u petak da je ubeđen da će "u kratkom periodu" biti rešen problem odmrzavanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije Evropskoj uniji. Taj sporazum, potpisan u aprilu prošle godine, sada je zamrznut...

Nastavak na NaDlanu.com...

Čekajući Bramercov izveštaj

Izvor: RTS, 14.Nov.2009

Ministri Božidar Đelić i Rasim Ljajić smatraju, da i pored najave da će Holandija promeniti stav, treba sačekati izveštaj Serža Bramerca o saradnji sa Hagom. ..Potpredsednik Vlade Božidar Đelić izjavio je da postoje neki povoljni signali iz Holandije da bi ta zemlja mogla da pristane na primenu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.