Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Nov.2015, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Hitno zatvoriti granicu sa Makedonijom

Teroristički napad u Parizu pokazuje šta u budućnosti čeka Evropu ako bude dozvolila da islamski teroristi, sakriveni među migrantima, nesmetamo uđu na njenu teritoriju, izjavio je danas predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović i zatražio hermetički zatvaranje granice sa Makedonijom.

On je, povodom sinoćnjih teroristickih napada u Parizu u kojem je prema prvim procenama stradalo više od 150 ljudi, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << naveo da Srbija u toj situaciji treba na sve načine da pomogne Francuskoj, ali pre svega da mora da gleda kako da zaštiti svoju teritoriju i građane od terorizma.

"Zahtevamo da Vlada Srbije donese odluku o hermetičkom zatvaranju granice sa Makedonijom kako bi se zaustavio nelegalni i nekontrolisani priliv migranata na teritoriju Srbije", stoji u izjavi Nenada Popovića dostavljenoj medijima.

On navodi da od danas ne sme da bude masovnog propuštanja migranata, već ulazak u državu treba omogućiti samo učesnicima u teretnom i putničkom saobraćaju koji za ulazak u Srbiju poseduju urednu dokumentaciju.

"Na granicu je potrebno hitno rasporediti vojsku i što pre započeti izgradnju zida koji će u budućnosti štititi Srbiju od nekontrolisanog priliva migranata, među kojima se, prema relevantnim obaveštajnim podacima, nalazi veliki broj terorista ISIS i drugih islamskih militantnih grupa", naveo je Popović.

On je istakao da će teroristički napad u Francuskoj sigurno dovesti do toga da zemlje EU zatvore svoje granice u strahu od terorizma i da Srbija treba da radi isto što i EU i hitno zatvori svoje granice.

"U suprotnom, preti nam opasnost da stotine hiljada migranata koji su se zaputili ka EU ostanu trajno zarobljeni u Srbiji", naveo je Popović i dodao da Srbija ne sme da dozvoli sebi da postane trajni prihvatni centar i karantin za migrante pred vratima EU.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Popović: Hitno zatvoriti granicu sa Makedonijom

Izvor: Akter, 14.Nov.2015

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović ocenio je danas da teroristički napad u Parizu pokazuje šta u budućnosti čeka Evropu ako bude dozvolila da islamski teroristi, sakriveni među migrantima, nesmetamo uđu na njenu teritoriju i zatražio da Srbija zatvori granicu sa Makedonijom.."Zahtevamo...

Nastavak na Akter...

Netanijahu bezbednosnim agencijama: Pomozite Francuskoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Nov.2015

Predsednik Vlade Izraela Benjamin Netanijahu naredio je izraelskim bezbednosnim i obaveštajnim agencijama da pruže svaku moguću pomoć Francuskoj, nakon višestrukih terorističkih napada u Parizu, izjavio je danas jedan visoki izraelski zvaničnik...Netanijahu je sinoć uputio podršku Izraela narodu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Jakšić: Može da se očekuje nastavak terorističkih napada

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Nov.2015

Teroristički napad u Parizu pokazuje ambiciju Islamske države da pobedi Alkaidu i da se nametne kao vođa svetskog džihadističkog pokreta, i sasvim je moguće da će se ovako nešto dogoditi i u ostalim zemljama Evrope, izjavio je danas stručnjak za Bliski istok Boško Jakšić...Jakšić je u izjavi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.