Policija suzavcem sprečila sukobe Turaka i Kurda u Parizu

Izvor: Blic, 30.Okt.2011, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija suzavcem sprečila sukobe Turaka i Kurda u Parizu

Pariska policija ispalila je danas suzavac da bi obustavila sukobe između demonstranata Turaka i pristalica kurdskih pobunjenika. Protest Turaka na trgu Bastilje

Oko 150 mladih Turaka okupilo se na Trgu Bastilje mašući turskom zastavom i pevajući patriotske pesme.

Protest je organizovan u znak protivljenja "terorizmu u Turskoj", a posle napada pobunjenika iz Kurdistanske radničke partije (PKK), u kome je ubijeno 24 ljudi.

S druge strane, grupa mladih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji su rekli da su pristalice PKK-a, bacali su kamenice i druge predmete ka okupljenim Turcima, zbog čega je policija bila primorana da ispali suzavac da bi rasterala Kurde, navodi AFP.

Jedan od organizatora turskog protesta Hakan Fakili izjavio je da je povređeno 10 ljudi, ali to nije potvrdjeno u policiji.

Turske snage bezbednosti pokrenule su opsežnu operaciju protiv pripadnika PKK posle 18. oktobra, kada su, u više napada, kurdskih pobunjenika ubijena 24, a ranjeno 18 vojnika u provinciji Hakari, blizu granice s Irakom.

PKK je ovim napadima nanela najveći gubitak turskoj vojsci od 1993, kada su kurdski separatisti u jednom napadu usmrtili 33 nenaoružana vojnika. Okršaji turske vojske i PKK učestaliji su od letos.

PKK, koju su Turska i veći deo međunarodne zajednice proglasili terorističkom organizacijom, bori se za nezavisnu državu Kurda na jugoistoku Turske od 1984, a u tom konfliktu oko 45.000 ljudi je poginulo.

Povezane vesti: Turska vojska negira da su njeni tenkovi ušli u Irak Kolona turskih oklopnih vozila ušla u severni Irak Turske snage ubile 49 kurdskih pobunjenika Kurdi uhapšeni u Francuskoj optuženi za terorizam Turska policija našla 125 kila eksploziva na mostu na autoputu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sprečen sukob Kurda i Turaka

Izvor: B92, 30.Okt.2011

Pariz -- Pariska policija ispalila je suzavac da bi obustavila sukobe između demonstranata Turaka i pristalica kurdskih pobunjenika...Oko 150 mladih Turaka okupilo se na Trgu Bastilje mašući turskom zastavom i pevajući patriotske pesme...Protest je organizovan u znak protivljenja "terorizmu u Turskoj",...

Nastavak na B92...

Pariz: Suzavcem sprečili sukob Kurda i Turaka

Izvor: Vesti-online.com, 31.Okt.2011, 03:35

Pariska policija ispalila je suzavac da bi obustavila sukobe između demonstranata Turaka i pristalica kurdskih pobunjenika, prenose beogradski mediji...Oko 150 mladih Turaka okupilo se na Trgu Bastilje mašući turskom zastavom i pevajući patriotske pesme. Protest je organizovan u znak protivljenja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.