Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Feb.2019, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija istražuje antisemitski grafit na izlogu pekare u Parizu

Francuska policija pokrenula je istragu antisemitskog grafita ispisanog sprejom na prodavnici u staroj jevrejskoj četvrti Pariza.

Pariska policija je danas saopštila da je nemačka reč za Jevreje "juden" otkrivena na pekari u subotu dok su u drugim delovima grada trajali sukobi antivladinih demonstranata i policije.

Francuska liga za borbu protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rasizma i antisemitizma pokazala je fotografiju grafita na pariskoj pekari zajedno sa slikom berlinske prodavnice koja je na sličan način obeležena 1938. godine u nacističkoj Nemačkoj.

Savet jevrejskih institucija u Francuskoj izrazio je ogorčenje i gnev zbog antisemitskog obeležja na izlogu pekare i naveo da taj čin podseća na najmračniji period istorije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Policija istražuje antisemitski grafit na izlogu pekare u Parizu

Izvor: Danas, 10.Feb.2019

Francuska policija pokrenula je istragu antisemitskog grafita ispisanog sprejom na prodavnici u staroj jevrejskoj četvrti Pariza. Članak Policija istražuje antisemitski grafit na izlogu pekare u Parizu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.