Policija Pariza nakon niza nereda zabranila protest protiv policijskog nasilja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Jul.2023, 13:12

Policija Pariza nakon niza nereda zabranila protest protiv policijskog nasilja

Policija Pariza zabranila je planirani protest protiv policijskog nasilja koji se trebao održati danas, sedam dana nakon što su Francusku potresli neredi izazvani ubistvom tinejdžera u pariskom predgrađu. Portparol pariske policije naveo je da je planirani protest na Trgu republike zabranjen zbog rizika po javni red i mir, navodeći kao razlog "kontekst napetosti" nakon nedavnih nereda i nasilja na ulicama širom Francuske. Predsjednik Emmanuel Macron i francuske vlasti odbacuju...
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pariska policija zabranila za danas najavljen protest protiv policijskog nasilja

Izvor: Danas, 08.Jul.2023

Pariska policija zabranila je planirani protest protiv policijske brutalnosti koji je trebalo da se održi danas, nedelju dana nakon što su Francusku potresli neredi izazvani ubistvom tinejdžera u predgrađu Pariza.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.