Polanski dobio Cezara

Izvor: Beta, 26.Feb.2011, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polanski dobio Cezara

PARIZ, 26. februara 2011. (Beta) - Film "Pisac iz senke" Romana Polanskog dobio je u petak uveče u Parizu četiri nagrade Cezar, izmedju ostalog za režiju, prenele su svetske agencije.

"Pisac iz senke" je dobio najprestižniju francusku filmsku nagradu i u kategorijama najbolji scenario adaptiran po literarnom predlošku, najbolja muzika i najbolja montaža.

Tri Cezara pripala su filmu "O bogovima i ljudima" režisera Gzavijea Bovoaa - za najbolji film, najbolju epizodnu mušku ulogu (Majkl Lonsdejl) i kameru. Cezar za najboljeg glumca pripao je Eriku Elmosninu za ulogu legendarnog francuskog pevača Serža Genzbura u filmu "Genzbur", dok je Sara Forestije nagradjena za rolu u filmu "The Names of Love". Za najbolji strani film proglašena je "Društvena mreža" Dejvida Finčera. Počasni Cezar dodeljen je američkom reditelju Kventinu Tarantinu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Polanski dobio Cezara

Izvor: Politika, 26.Feb.2011

Film „Pisac iz senke” Romana Polanskog dobio je u petak uveče u Parizu četiri nagrade Cezar, između ostalog za režiju, prenele su svetske agencije...„Pisac iz senke” je dobio najprestižniju francusku filmsku nagradu i u kategorijama najbolji scenario adaptiran po literarnom predlošku, najbolja...

Nastavak na Politika...

Roman Polanski osvojio četiri Cezara

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Feb.2011, 00:49

PARIZ - Film "Pisac iz sjene" Romana Polanskog dobio je u Parizu četiri nagrade Cezar između ostalog za režiju, prenijele su svjetske agencije.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Polanski dobio Cezara

Izvor: Glas javnosti, 27.Feb.2011

PARIZ - Film "Pisac iz senke" Romana Polanskog dobio je u petak uveče u Parizu četiri nagrade Cezar, između ostalog za režiju, prenele su svetske agencije..."Pisac iz senke" je dobio najprestižniju francusku filmsku nagradu i u kategorijama najbolji scenario adaptiran po literarnom predlošku, najbolja...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.