Pokrenuta istraga protiv francuskog lidera levice

Izvor: B92, 19.Jul.2017, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta istraga protiv francuskog lidera levice

Pariz -- Tužilaštvo u Parizu pokrenulo istragu o umešanosti lidera francuske levice Žan-Lik Melanšona zbog navodnog zapošljavanja asistenata.

Kako se sumnja, on je njih zapošljavao na fiktivna radnamesta u Evropskom parlamentu. Predstavnica Tužilaštva Anjes Tibo rekla je da je istragom osim Melanšona, obuhvaćeno još 19 osoba i njihovih nekadašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << asistenata u EP.

Istraga će nastojati da utvrdi da li su parlamentarni asistenti koji su radili za francuske političke partije nezakonito plaćani novcem EP, prenosi AP.

Melanšon, lider Partije Nepokorene Francuske i žestoki kritičar aktuelnog predsednika Emanuela Makrona, negirao je na kratkoj konferenciji za novinare ove optužbe.

Slična istraga pokrenuta je i protiv liderke desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen koja je takođe odbacila te navode.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.