Pogoršana situacija, nove mere za Pariz

Izvor: B92, 04.Okt.2020, 23:42

Pogoršana situacija, nove mere za Pariz

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Parizu i pariskom regionu biće uvedene nove, oštre restriktivne mere radi suzbijanja koronavirusa.

Uvodi se najviši nivo uzbune zbog kovida-19 koji predviđa dodatne restriktivne mere kao što su zatvaranje barova, a restorani će morati da primene nove sanitarne protokole da bi ostali otvoreni, saopštio je kabinet premijera Žana Kasteksa.

Nove restriktivne mere koje će biti predstavljene sutra, stupiće na snagu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u utorak i trajaće 15 dana, prenosi Rojters.

Rad od kuće treba da bude prioritet "sada više nego ikad" u Parizu a univerzitetske učionice ne smeju da budu više od pola popunjene, rekao je premijer.

Da bi u gradu bio proglašen nivo najviše uzbune, stopa zaražavanja mora da pređe 100 na 100.000 stanovnika među starijom populacijom i 250 na 100.000 stanovnika opšte populacije, odnosno najmanje 30 odsto kreveta na intenzivnoj nezi bude rezervisano za pacijente od korona virusa.

U Francuskoj je danas registrovano 12.565 novih slučajeva korona virusa, a 893 pacijenta su prethodne nedelje primljena na intenzivnu negu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.