Podrška Pariza evrointegracijama Srbije

Izvor: Beta, 03.Jul.2014, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška Pariza evrointegracijama Srbije

PARIZ/BEOGRAD, 3. jula 2014. (Beta) - Francuski ministar ekonomije, privrednog oporavka i digitalne ekonomije Arno Montbur izrazio je u četvrtak u Parizu podršku Francuske evrointegracijama Srbije, a srpski premijer Aleksandar Vučić je izrazio nadu da će Francuska biti više prisutna na Zapadnom Balkanu.

Kako je saopštila Vlada Srbije, Montbur je na početku sastanka u Parizu izjavio da je poseta Vučića, ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << privrede Dušana Vujovića i gradonačelnika Beograda Siniše Malog izuzetna prilika za razvoj saradnje dveju zemalja.

Vučić je istakao da se Srbija nada i očekuje veće prisustvo Francuske u regionu Zapadnog Balkana. On je istakao da je srpska delegacija razgovarala s predstavnicima francuskih kompanija i da su oni izrazili veliko interesovanje za ulaganje u Srbiju.

Premijer je ministra Montbura obavestio i o reformama i novim zakonima koje Srbija planira da uvede do kraja leta.

Montbur je istakao da su i predsednik i premijer Francuske saglasni u pružanju podrške Srbiji na putu ka Evropskoj uniji, kao i uvodjenju reformi.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.