Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Dec.2015, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorica : Saslušan opozicionar Nebojša Medojević

Zamjenik osnovnog državnog tužioca Zoran Vučinić danas je, po krivičnoj prijavi Vlade Crne Gore, saslušao predsjednika opoyicionog Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo lažno prijavljivanje zbog izjava datih crnogorskim medijima, a povodom hapšenja crnogorskog državljanina Vlatka Vučelića u Bavarskoj, sa oružjem, samo nekoliko dana prije terorističkog napada u Parizu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<
Vlada Crne Gore je podnijela krivičnu prijavu zbog sljedeće izjave i političkih ocjena Medojevića.

"Odluka tužilaštva bavarske i državnog tužilaštva u Minhenu da protiv crnogorskog državljanina Vlatka Vučelića podignu optužnicu zbog “pripreme teškog nasilja i ugrožavanja države” je veoma zabrinjavajući pokazatelj da se u Crnoj Gori sklapaju dilovi oko prodaje naoružanja terorističkim organizacijama. DF je upozoravo da su lični kontakti Đukanovića sa, jednim od ključnih ljudi Hamasa Mohamedom Dahlanom, veoma opasni i da ugrožavaju interse Crne Gore i njen međunarodni kredibilitet. Đukanović i njegov režim se, zbog privatnih interesa, povezao s najopasnijim svjetskim terorističkim mrežama kojima je, preko Crne Gore, prodavano oružje, eksploziv i pružana druga logistička podrška", kazao je tada Medojević.

U Vladi su na to kazali da je tvrdnja Nebojše Medojevića o navodnoj povezanosti premijera Mila Đukanovića sa krijumčarenjem oružja terorističkim organizacijama iznijeta sa jasnim umišljajem i sadrži sva obilježja krivičnog djela lažnog prijavljivanja.

U PzP-u tvrde da je Vlada podnijela krivičnu prijavu protiv Medojevića zbog njegovih političkih ocjena, komentara i analiza, koje su bazirane na informacijama, saznanjima, analizama objavljenim u više destina domaćih i stranih medija, koje niti Đukanović niti Vlada nijesu nikada demantovali, niti su podigli krivičnu prijavu protiv bilo koga od autora ovih tekstova i TV priloga.

PzP će, poručuju, o ovom političkom progonu Medojevića zbog javno izrečenih politčkih stavova i ocjena, obavjestiti predstavnike EU i NATO, kao i centrale AECR i IDU čiji je PzP punopravan član.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saslušan Nebojša Medojević po krivičnoj prijavi Vlade Crne Gore

Izvor: Beta, 28.Dec.2015

Funkcioner crnogorskog opozicionog saveza Demokratski front Nebojša Medojević danas je saslušan u osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, na osnovu krivične prijave Vlade Crne Gore.Vlada je protiv Medojevića prijavu podnela zbog izjave da crnogorska vlast "diluje" sa terorističkim organizacijama,...

Nastavak na Beta...

Medojević saslušan zbog izjava o Đukanoviću

Izvor: Vostok.rs, 28.Dec.2015

28.12.2015. -..U Podgorici je danas saslušan lider opozicionog Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević po krivičnoj prijavi Vlade Crne Gore, a za krivično delo lažnog prijavljivanja...Saslušanje Medojevića usledilo je po krivičnoj prijavi Vlade Crne Gore zbog njegovih izjava datih crnogorskim...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.