Pljačkaši zlatare hteli da ubiju saučesnika jer im je oteo sav plen

Izvor: Blic, 21.Sep.2011, 03:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pljačkaši zlatare hteli da ubiju saučesnika jer im je oteo sav plen

Spektakularnom akcijom beogradske policije juče su uhapšena dvojica mladića, koji su naoružani pištoljima planirali još jednu likvidaciju na ulicama prestonice. Kako saznaje “Blic”, njihovim hapšenjem sprečeno je planirano ubistvo njihovog saučesnika u nedavnoj pljački zlatare u Parizu, a koji je za sebe preoteo celokupan plen vredan 200.000 evra.

U akciji su uhapšeni Saša Đ. (35) i Jovan Š. (22) iz Beograda, a kojima je na meti bio dojučerašnji saradnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u pljačkama, Filip G.

- Njih trojica su nedavno izveli pljačku u Francuskoj, u kojoj su došli do plena vrednog 200.000 evra. Taj novac sam je preuzeo Filip G. Sa plenom on je nedavno došao u Beograd, u nameri da sve zadrži samo za sebe, uveren da dvojica saučesnika neće doći u Srbiju zbog ranijih poternica koje je za njima raspisala naša policija. I Saša Đ. i Jovan Š. su ranije u Beogradu hapšeni zbog pljački i razbojništava. Za Sašom Đ. poternica je raspisana pre pet godina, dok je za Jovanom Š. poternica raspisana prošle godine zbog sumnje da je sa petoricom saučesnika učestvovao u trideset pljački banaka, pošta, pumpi, kladionica i prodavnica iz kojih su ukrali više od 100.000 evra - kaže za "Blic” izvor upoznat sa akcijom beogradske policije.

Saša Đ. i Jovan Š. za vreme od kako je za njima raspisana poternica, a u strahu od mogućeg hapšenja, sve vreme su bili u inostranstvu i nijednom nisu dolazili u Srbiju.





Opširnije u štampanom izdanju...

Povezane vesti: Uhapšeni pljačkaši zlatara Uhapšeno devetoro zbog pljački pošta i benzinskih pumpi Uhapšeni razbojnici koji su pretili šrafcigerom i pljačkali Prijavio smrt poznanika, pa uhapšen zbog ubistva Di-džej i gazda tokom krađe usmrtili čuvara

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.