„Pink Panter“ odgovara za pljačku u Frankfurtu

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 11.Okt.2009, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Pink Panter“ odgovara za pljačku u Frankfurtu

PODGORICA - Viši državni tužilac u Podgorici podigao je optužnicu protiv Vladimira Lekića (32) zvanog Leka sa Cetinja člana čuvene grupe „Pink Panter“, koju Interpol traži zbog pljačke više od 120 velikih juvelirnica u Frankfurtu, Beču, Parizu, Sen Tropeu, na Tenerifima i u drugim velikim gradovima Evrope.

Lekić je optužen da je sa Predragom Vujoševićem iz Bijele i Zoranom Kostićem sa Cetinja opljačkao čuvenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << juvelirnicu u Frankfurtu i iz nje odneo nakit i satove „roleks“ u vrednosti od oko dva i po miliona evra.

Uhapšen je sredinom juna u Beču po poternici Interpola nakon čega je izručen crnogorskoj policiji.

Kostić i Vujošević uhapšeni su u Frankfurtu, gde čekaju izručenje crnogorskim vlastima.

Interpol veruje da poznatu grupu „Pink Panter“, koja je iz velikih svetskih juvelirnica odnela plen u vrednosti od nekoliko desetina miliona eura, čini više od šezdeset ljudi sa prostora bivše Jugoslavije, a da među njima ima dosta Crnogoraca.

Francuska policija uhapsila je Cetinjane Nikolu Ivanovića, Miška Jankovića (38) i Momira Latkovića zbog pljačke juvelirnica u Parizu krajem februara ove godine, a zbog iste optužbe u Beogradu je lišen slobode Nikšićanin Petar Radonjić. On je optužen i za krađu skupocenih bundi.

Zbog pljačke draguljarnice na Tenerifima uhapšen je Podgoričanin Rifat Hadžiahmetović, dok je, prema navodima policije, jedan od najpoznatijih članova grupe „Pink Panter“ Crnogorac Duško Martinović (35) u francuskom gradu Draginjanu osuđen na 15 godina zatvora zbog toga što je opljačkao nakit vredan dva miliona eura u Sen Tropeu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.