Pevao 27 sati za Ginisa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pevao 27 sati za Ginisa

PARIZ - Kanađanin Džejson Bek, umetničkog imena Gonzales, oborio je svetski rekord u najdužem individualnom nastupu pevajući 27 sati, 3 minuta i 44 sekunde, javile su agencije.

Koncert je održan u jednoj maloj sali u Parizu od svega 120 mesta. Počeo je ovog vikenda u subotu uveče i trajao do tri sata i 30 minuta u ponedeljak, kada je predstavnik Ginisove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << knjige rekorda izvođaču uručio odgovarajuću potvrdu.

Gonzalesov nastup sastojao se od devet etapa od po tri sata neprekidnog pevanja između kojih je imao 15-minutne pauze. Tokom 27 sati izveo je 300 klasičnih numera (poput Betovena) i mnogo više savremenih (poput pesama Britni Spirs).

Ovaj Kanađanin poreklom iz Kvebeka koji već dugo živi u Parizu, preuzeo je titulu svetskog rekordera u toj oblasti od Indijca Prasane Gudija koji je 2008. godine nastupao na koncertu u trajanju od 26 sati i 12 minuta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.