Peti Smit otvorila izložbu fotografija Roberta Mapeltropa

Izvor: Beta, 25.Mar.2014, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peti Smit otvorila izložbu fotografija Roberta Mapeltropa

PARIZ, 25. marta 2014. (Beta-AFP) - Američka pevačica Peti Smit otvorila je u Parizu izložbu posvećenu američkom fotografu Robertu Mapeltropu i izvela pesmu koju je komponovala za tu priliku.

Peti Smit, koja je bila u vezi s Mapeltropom, izjavila je u ponedeljak uveče pred oko 400 ljudi da vise voli da peva nego da priča o američkom fotografu.

"Robert >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i ja smo bili nestašna deca. Nije živeo dovoljno dugo da ostvari sve svoje snove", rekla je Peti Smit.

Izložba na kojoj je katalog s rečima Peti Smit koje je ranije izgovorila o Mapletropu, u sredu se zvanično otvara za široku javnost.

Na izložbi je predstavljeno 250 fotografija o Njujorku 70-ih i 80-ih godina. To je prva izložba posvećena Mapeltropu u Francuskoj.

Robert Mapeltrop (1946-1989) bio je američki fotograf, poznat po masivnim i visokostilizovanim crno-belim portretima, slikama cveća i muških aktova. Bio je blizak prijatelj Peti Smit, s kojom je imao vezu pre nego što je shvatio da je homoseksualac.

Njegov "homoerotizam i sadomazo motivi" na fotografijama učinili su da mnogi njegov opus smatraju kontroverznim.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.