Paunović na konferenciji u Parizu o rasizmu i netoleranciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2019, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paunović na konferenciji u Parizu o rasizmu i netoleranciji

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Suzana Paunović, predstavljala je danas Vladu Srbije na međunarodnoj konferenciji u Parizu, povodom obeležavanja 25. godišnjice Evropske komisije protiv rasizma i netolerancije (EKRI).

Konferencija pod nazivom "Na putu ka efektivnoj ravnopravnosti, da li su potrebni novi odgovori na rasizam i netoleranciju?" organizovana je u okviru francuskog predsedavanja Komitetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ministara Saveta Evrope, saopštila je Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

Konferencija je organizovana kao platforma za dijalog između predstavnika Vlada 47 država članica Saveta Evrope, nezavisnih tela, civilnog društva i eksperata, razmotrena su dostignuća i izazovi tokom poslednjih 25 godina u vezi sa pitanjima ravnopravnosti, borbe protiv rasizma, netolerancije, antisemitizma i homofobije i transfobije.

Današnja konferencija bila je dobra platforma za razmenu iskustva i pravaca delovanja u cilju uspostavljanja efikasnog okvira za borbu protiv govora mržnje i jačanja aktivnosti u oblasti borbe protiv rasizma i netolerancije u Evropi.

Posebna pažnja bila je usmerena na dve teme, uključivanje u društvo osoba koje su izložene rasizmu i netoleranciji i uticaju novih tehnologija i interneta u pogledu jednakosti, rasizma, netolerancije i diskriminacije.

Vlada Srbije ulaže veliki trud u razvijanju praksi i politika kako bi se promovisala jednakost i zaštitila prava svih osetljivih društvenih grupa u našoj zemlji.

Srbija je postigla značajan napredak u sprovođenju preporuka Evropske komisije protiv rasizma i netolerancije (EKRI), koje su upućene našoj državi u prethodnom periodu, navodi se u saopštenju Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.