Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Nov.2015, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej:Savest je na strani Srbije

Patrijarh srpski Irinej očekuje da će na Generalnoj konferenciji Uneska u Parizu danas progovoriti savest mnogih, a savest je, kaže, na strani Srbije.

"Ukoliko to ne bude, onda će to biti tragedija kulture u Evropi i Americi", rekao je patrijarh novinarima u pauzi bilateralnog međuverskog dijaloga Srbije i Indonezije.

Upitan šta je mislio kad je izjavio da "ako dođe do sile, moramo uciniti sve da milom ili silom to vratimo", patrijarh je rekao da "ako se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nešto otima silom, i ako ne možete to odbraniti milom, šta drugo vam ostaje nego način koji će odbraniti, i to ne samo u ovom slučaju već uopšte".

Na pitanje da li priliči duhovnicima da pozivaju na silu, patrijarh je kazao da "Crkva blagosilja odbrambene ratove".

"Rat je zlo, ali treba da se branimo, našsa dužnost je da se branimo. Ne možemo da sednemo i kažemo secite nam glave, borićemo se protiv toga", rekao je patrijarh.

On je naveo da je to u duhu hrišćanstva i svega verskog.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.