Pariz uživo: Novak i Jelena u četvrtfinalu

Izvor: RTS, 03.Jun.2013, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz uživo: Novak i Jelena u četvrtfinalu

Jelena Janković je, zahvaljujući odličnoj igri, savladala Džejmi Hempton sa 2:0. Sledeća prepreka Marija Šarapova. Đoković pobedio Kolšrajbera sa 3:1 u setovima. Protivnik u četvrtfinalu Tomi Has. Rolan Garos završen za Nenada Zimonjića.

21.08 - Jelena Janković je dobila i drugi set vrlo ubedljivo (6:2), a sa njim i meč. Sjajno izdanje srpske teniserke, koju sada očekuje najteži protivnik do sada - Marija Šarapova. 

20.33 - Jelena Janković je odigrala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << maestralan prvi set i bez izgubljenog gema ga je i osvojila. Samo čudo može da spase Amerikanku Hempton od ispadanja. 

20.15 - Nenad Zimonjić i Slovenka Katarina Srebotnik nisu uspeli da se plasiraju u polufinale miks dubla na Rolan Garosu. Bolji od njih u četvrtfinalu bili su Kanađanin Danijel Nestor i Francuskinja Kristina Mladenović sa 7:5, 6:4. Meč je trajao 68 minuta, a Zimonjić i Srebotnik poraženi su iako su imali prednost u oba seta. Zimonjić je završio učešće na turniru u Parizu, pošto je u nedelju u dublu sa Francuzom Žilijenom Benetoom eliminisan u drugom kolu posle poraza od Nemca Kristofera Kasa i Austrijanca Olivera Maraha sa 4:6, 7:5, 6:1.

20.05 - Jelena Janković počela svoj duel osmine finala protiv Amerikanke Džejmi Hempton. 

19.10 - Teško je igrati protiv Kolšrajbera, jer je on specijalista za šljaku, ali sam uspeo da iskontrolišem meč i dobijem sledeća tri seta, tako da sam zadovoljan, izjavio je Novak Đoković.

18.00 - Rafael Nadal pobedio Keija Nišikorija sa 3:0 (6:4, 6:1, 6:3), i plasirao se u četvrtfinale turnira. 

16.05 - Nakon pobede nad Kolšrajberom, Novak Đoković se i potpisom na kameri oprostio od svog prvog trenera, nedavno preminule Jelene Genčić.

15.38 - U konkurenciji žena u četvrtfinale su se danas plasirale Viktorija Azarenka pobedomom nad Frančeskom Skijavone od 2:0, kao i Ruskinja Marija Kirilenko nakon pobede nad Betani Matek Sends u dva seta.  

15.30 - Tomi Has je ranije danas lako savladao Rusa Južnog sa 3:0 u setovima (6:1, 6:1 i 6:3).

15.28 - Gotov je meč, Đoković je u četvrtfinalu! Nakon više od dva i po sata igre, Novak je pobedio vrlo neugodnog Filipa Kolšrajbera sa 3:1 u setovima. Sledeći protivnik Novaku je takođe Nemac Tomi Has.

15.21 - Ne predaje se Nemac, vraća jedan brejk i smanjuje na 5:3 u četvrtom setu.

15.15 - Još jedan brejk za Đokovića, koji će servirati za pobedu.

15.04 - Đoković dolazi do brejka u petom gemu četvrtog seta, vodi sa 3:2 i ima servis.

14.44 - Posle velike borbe Novak Đoković osvaja treći set protiv Kolšrajbera - 6:4 i vodi sa 2:1 u setovima.

14.18 - U trećem gemu trećeg seta Novak oduzima servis protivniku i na dobrom je putu da potpuno preokrene rezultat u svoju korist.

14.10 - Novak Đoković izjednačio je rezultat u setovima na 1:1. Iako je Kolšrajber imao nekoliko prilika da vrati brejk srpskom teniseru, Đoković je osvojio drugi set i sa značajnom psihološkom prednošću ulazi u nastavak meča. 

13.43 - Prvi brejk u drugom setu pravi Đoković u četvrtom gemu drugog seta - 3:1. 

13.25 - Iako je imao šansu da vrati brejk, Novak je izgubio prvi set od Nemca Kolšrajbera rezultaotom 6:4.

13.03 - Prvi do brejka dolazi Nemac koji vodi 3:2 u prvom setu i ima servis. 

12.50 - Počeo je meč između najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića i Filipa Kolšrajbera. 

Duel najboljeg tenisera sveta i nemačkog tenisera igraće se kao drugi na centralnom terenu Filip Šatrije. On će početi posle meča Frančeska Skjavone - Viktorija Azarenka, koji je zakazan za 11 časova, pa se očekuje da će Nole i 19. igrač sveta na teren izaći oko 13 sati.

Đoković i Kolšrajber nisu odmeravali snage još od 2010. godine. U međusobnim duelima srpski teniser vodi sa 2:1 u pobedama.

Jelena Janković će duel osmine finala protiv Amerikanke Džejmi Hempton igrati u večernjem terminu. Određeno je da njih dve završe program na terenu Suzan Leglen, odnosno da odigraju četvrti duel dana. Očekuje se da bi taj meč trebalo da startuje oko 19 časova.

Jankovićeva i pet godina mlađa Hempton, koja na VTA listi zauzima 54. mesto, do sada su odigrale samo jedan meč u karijeri. Bilo je to prošle godine u Indijan Velsu, i pobedu je odnela Amerikanka.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.