Pariz ozbiljno uvređen: Tuži Foks njuz

Izvor: Mondo, 12.Feb.2015, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz ozbiljno uvređen: Tuži Foks njuz

Gradsko veće Pariza odobrilo je zahtev gradonačelnice An Idalgo za pokretanje tužbe protiv američkog Foks njuza zbog izveštaja da u glavnom gradu Francuske postoje zone u koje ne ulaze nemuslimani i policija.

Foto: AP/ Peter Dejong

Foks njuz (Fox News) je ismejan zbog svojih izveštaja tokom i nakon terorističkog napada na satirični magazin "Šarl ebdo", podsećaju francuski mediji.

U izveštajima američke TV kuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Pariz je predstavljen "kao Bejrut" u najgorim danima, sa "čitavim delovima grada u koji snage reda ne smeju da zalaze".

Iako se ta TV kuća, u vlasništvu australijskog medijskog tajkuna Ruperta Murdoka, ponovo izvinila zbog "netačnih navoda", gradonačelnica Idalgo se zaklela da će "spasiti čast Pariza" koji uživa glas vrhunske turističke destinacije.

Advokatska kompanija, koja zastupa Foks njuz, kaže da je spremna za borbu na pariskim sudovima.

Odluka grada Pariza da pokrene postupak protiv amerčkog medija zbog izveštavanja je protivna slobodi govora, izjavila je advokat Dori EN Hansvirt, prenosi "Hafington post".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.