Pariz ovo ne pamti: Bacačem plamena odleđivan Ajfelov toranj FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 10.Feb.2021, 14:41

Pariz ovo ne pamti: Bacačem plamena odleđivan Ajfelov toranj FOTO/VIDEO

Pariz -- Snažno nevreme zahvatilo Francusku. Radnici bacačem plamena topili led sa simbola Pariza.

Radnici su koristili otvorenu vatru da istope sneg i led koji su uhvatili na metalnoj konstrukciji Ajfelove kule, a snežni pokrivač je danas paralisao drumski i železnički saobraćaj širom severa Francuske, piše "Blic".

"Po ovakvom ledenom vremenu platforme na Ajfelovoj kuli su zaleđene, pa koristimo bacače plamena da istopimo sneg i led jer so deluje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << korozivno na metalnu konstrukciju", saopštila je uprava Ajfelove kule.

Sličan alat koristile su i njihove kolege za čišćenje puteva i šina širom severa Francuske.

Usled hladnog talasa, u delovima Normandije i Bretanje zatvoreni su putevi zbog nedostatka opreme za čišćenje snijega.

Ledeni vremenski uslovi su retki u ovim oblastima pa su u delovima regiona Pariza vlasti obustavile školske autobuse, a od roditelja je zatraženo da decu ne šalju u školu.

Delovi centralne i severne Evrope, kao i Velike Britanije su na udaru ledenog talasa praćenog velikim snežnim padavinama, a saobraćaj se otežano odvija u Nemačkoj, Češkoj, Belgiji i Holandiji, preneo je AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.