Pariz, i sindikati uz žute prsluke

Izvor: RTS, 14.Dec.2018, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz, i sindikati uz "žute prsluke"

U Francuskoj se protestima "žutih prsluka" pridružuju i sindikati. Na ulicama Pariza danas reka nezadovoljnih radnika. Makronov rejting je u padu i čini se da mu ni obećanja koja je najavio za posle Nove godine neće brzo vratiti poverenje naroda.
Na poziv najvećeg sindikata u zemlji, više desetina hiljada Francuza izašlo je na ulice kako bi mirnom protestnom šetnjom u centru Pariza pokazali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nezadovoljstvo zbog ekonomske situacije u kojoj se Francuska nalazi, javlja dopisnik RTS-a iz Pariza.

Filip Martinez, vođa sindikata Se-Te-Že, ima manje-više iste zahteve kao pokret "žuti prsluci", koji već nekoliko sedmica protestuje u Francuskoj, a to je da se povećaju minimalne zarade, da se smanje porezi za koje smatraju da su nenormalno porasli i da se za ljude koji prestaju da rade obezbedi penzija dostojna čoveka.
"Na svom primeru mogu da vidim da plate u državnom obrazovnom sistemu nisu tako visoke kao drugde u Evropi", kaže Paulin Irle, nastavnica engleskog jezika.
"Žuti prsluci" sutra ponovo izlaze na ulice, a šef pariske policije najavljuje da će biti raspoređena oklopna vozila i na hiljade policajaca.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novi protesti u Parizu, 115 privedenih, sedam povređenih

Izvor: RTS, 15.Dec.2018, 17:39

Pariska policija je saoštila da je 115 osoba privedeno, a sedam je lakše povređeno na protestima "Žutih prsluka" koji se peti vikend zaredom održavaju na ulicama Pariza. Na ulicama se okupilo 33.000 demonstranata što je manje nego prethodnih puta, a bilo je tek sporadičnih sukoba između...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.