Pariz i Berlin pozvali na oslobađanje tankera u Ormuskom moreuzu

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jul.2019, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz i Berlin pozvali na oslobađanje tankera u Ormuskom moreuzu

Francuska i Nemačka zatražile su danas da bude oslobođen tanker sa 23 člana posade koji je zaustavljen u Ormuskom moreuzu i odveden u iransku luku.

"Pozivamo iranske vlasti da u što najkraćem roku oslobode tanker i njegovu posadu, kao i da poštuju princip slobodne plovidbe u Zalivu", saopštilo je francusko Ministarstvo inostranih poslova koje je izrazilo zabrinutost i pozvalo na smanjenje tenzija na tom području.

Sličan poziv iranskim vlastima uputilo je nemačko >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Ministarstvo inostranih poslova, navodeći da je nova eskalacija napetosti "veoma opasna" za to područje.

Iranske vlasti su najpre sinoć saopštile da je tanker zaustavljen zbog nepoštovanja međunarodnih pomorskih pravila. Nalazi se u luci Bandar Abas na jugu Irana.

Teheran je danas naveo da je to recipročna mera zbog uloge Velike Britanije u zaustavljanju tankera sa iranskom naftom kod obale Gibraltara.

Zaplenjeni tanker sa 23 člana posade u vlasništvu je Švedske ali je plovio pod britanskom zastavom.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pariz i Berlin pozvali na oslobadjanje tankera u Ormuskom moreuzu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jul.2019

Francuska i Nemačka zatražile su danas oslobađanje tankera sa 23 člana posade koji je zaustavljen u Ormuskom moreuzu i odveden u iransku luku. "Pozivamo iranske vlasti da u što najkraćem roku oslobode tanker i njegovu posadu, kao i da poštuju princip slobodne plovidbe u Zalivu", saopštilo je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.