Pariz danas bez automobila

Izvor: Beta, 16.Sep.2018, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz danas bez automobila

Ulice Pariza danas su zatvorene za saobraćaj u okviru četvrte manifestacije Dana bez automobila na radost pešaka koji uživaju u slobodnoj šetnji i u raznim manifestacijama na otvorenom.Zabrana saobraćaja od 11.00 do 18.00 ipak se ne odnosi na sva vozila. Izuzetak su vozila hitne pomoći, taksi vozila i turistički autobusi. Čuvena avenija Jelisejskih polja pretvorena je u pešačku zonu, a neke zone pod sloganom "Pariz diše" (Paris Respire) potpuno su zatvorene za sav saobraćaj, medju njima su šume na istočnom i zapadnom obodu Pariza - Bulonjska i šuma Vensen.Ovogodišnji dan bez automobila u Parizu podudara se s Evropskim danima baštine. Na raznim mestima u glavnom gradu Francuske organizovane su ulične manifestacije dok je gradjanima otvorena predsednička Jelisejska palata.Gradske vlasti Pariza odlučile su da deo glavnog grada Francuske bude zatvoren za saobraćaj jednog dana tokom meseca, a ta mera će biti uvedena od 7. oktobra. Takav režim će se odnositi na kvartove u kojima se nalaze Notr-Dam, Luvr i Opera, koji se geografski nalaze u samom srcu Pariza.Gradonačelnici Pariza i Brisela An Idalgo i Filip Kloz predložili su da bude uveden na evropskom nivou Dan bez automobila u svim glavnim gradovima zemalja Evrope u cilju smanjenja zagadjenja.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dan bez automobila u Parizu

Izvor: N1 televizija, 16.Sep.2018

Ulice Pariza danas su zatvorene za saobraćaj u okviru četvrte manifestacije Dana bez automobila na radost pešaka koji uživaju u slobodnoj šetnji i u raznim manifestacijama na otvorenom...Zabrana saobraćaja od 11 do 18 sati ipak se ne odnosi na sva vozila...Izuzetak su vozila hitne pomoći, taksi...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.