Pariz: Produženje vanrednog stanja za dva meseca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2016, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz: Produženje vanrednog stanja za dva meseca

Francuska planira da vanredno stanje, uvedeno posle terorističkih napada u Parizu u novembru prošle godine, produži za dodatna dva meseca kako bi osigurala bezbednost tokom Evropskog prvenstva u fudbalu 2016, izjavio je danas francuski premijer Manuel Vals.

"Moramo da osiguramo bezbednost tokom tog tako značajnog događaja, koji mora da se odvija u bezbednim uslovima, a istovremeno mora da predstavlja slavlje", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Vals u izjavi za radio "Frans info", a preneo je Rojters.

"Vanredno stanje ne može da traje bezgranično, ali smo povodom tog značajnog događaja odlučili da ga produžimo", istakao je on.

Aktuelno vanredno stanje u Francuskoj je na snazi do 26. maja.

Evropsko prvenstvo u fudbalu se održava u Francuskoj, počev od 10. juna, a trajaće mesec dana.

U terorističkim napadima u Parizu, koje su u novembru 2015. izveli islamski ekstremisti, ubijeno je 130 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Terorista iz Brisela učestvovao i u napadima u Parizu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2016

Glavni osumnjičeni u istrazi povodom napada u Briselu optužen je takođe i zbog učešća u napadima na Pariz četiri meseca ranije, izjavio je danas belgijski federalni tužilac...Osama Krajem, koji je početkom meseca uhapšen u Briselu, krio se u objektima koje koriste militantne organizacije, poput...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.