Pariz: Okončana akcija, najmanje dvoje mrtvih, sedmoro uhapšeno

Izvor: NTV.rs, 18.Nov.2015, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz: Okončana akcija, najmanje dvoje mrtvih, sedmoro uhapšeno

PARIZ – Najmanje dve osobe su poginule, a nekoliko policajaca je povređeno tokom akcije hapšenja osumnjičenih za terorističke napade u Parizu, koju su pripadnici specijalnih policijskih snaga organizovali rano jutros u pariskom predgrađu Sen Deni.
Tokom akcije hapšenja rano jutros u 04:30 u jednom stanu i blizini privedeno je najmanje sedmoro ljudi, dve osobe koje su bile sakrivene u stanu su poginule, od kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << jedna žena koja je samu sebe raznela eksplozivom.
Najmanje pet policajaca je ranjeno a ubijen je i jedan policijski pas.
Traga se za Abdelhamidom Abaudom za koga se pretpostavlja da je organizovao napade prošlog petka. Tokom akcije iz stana je ođekivala pucnjava iz automatskog oružja.
Francuska policija je ranije danas saopštila da su tri muškaraca uhapšena u stanu, a pariski list „Figaro“ naveo je da su još jedna žena i jedan muškarac privedeni u blizini stana, koji je od jutros bio pod opsadom policije jer se u njemu, navodno, nalazio još jedan osumnjičeni terorista.
Jedan od uhapšenih, vlasnik stana u Sen Deniju, rekao je da je stan iznajmio dvojici Belgijanaca kako bi učinio uslugu svom prijatelju, „ne znajući da su to teroristi“.
Istražitelji kažu da je nekoliko džihadista umešanih u najnovije napade u pariskoj prestonici živelo u Belgiji. Njegova prijateljica, koju je policija takođe privela, rekla je da je spavala u tom stanu prošle nedelje, a da su dvojica posetilaca stigla pre dva dana, prenose francuski mediji.
Pariska policija je deset dana pre nego što su u Parizu prošlog petka izvedeni pogubni napadi znala da šestočlana grupa priprema teroristički napad velikih razmera na prestonicu, ali tu informaciju nije prosledila francuskoj obaveštajnoj službi, navodi danas kanal „Frans 24″.
U međuvremenu svih 129 osoba koje su poginule u prošlonedeljnim napadima u Parizu sada je identifikovano, a desetine drugih žrtava su i dalje u kritičnom stanju, saopštila je danas francuska vlada.
Tanjug
18 Novembar 2015 14:38
AP Photo/Francois Mori

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.