Pariz: Napad na policiju nema veze sa islamistima

Izvor: B92, 22.Jan.2016, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz: Napad na policiju nema veze sa islamistima

Pariz -- Muškarac koji je pokušao da napadne policijsku stanicu u Parizu početkom ovog meseca nije povezan sa islamističkim mrežama.

To su saopštile nemačke vlasti nakon što su sprovele istragu u izbegličkom centru gde je napadač boravio.

Istrage sprovedene u protekle dve nedelje nisu pokazale da on ima veze sa bilo kojom islamističkom mrežom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Uve Jakob, načelnik policije u Severnoj Rajni-Vestfaliji, prenosi AFP.

Napadača, koga su tuniske vlasti identifikovale kao Tareka Belgasema, usmrtila je francuska policija kada je pokušao da napadne policijsku stanicu u Parizu 7. januara, na prvu godišnjicu džihadističkog napada na redakciju satiričnog nedeljnika "Šarli Ebdo" u francuskoj prestonici.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Berlin: Napadač na parisku policiju nema veze sa islamistima

Izvor: Blic, 22.Jan.2016

Muškarac koji je pokušao da napadne policijsku stanicu u Parizu početkom ovog meseca nije povezan sa islamističkim mrežama, saopštile su danas nemačke vlasti nakon što su sprovele istragu u izbegličkom centru gde je napadač boravio...Istrage sprovedene u protekle dve nedelje nisu pokazale da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.