Pariz: Milijardu evra za modernizaciju tržnog centra i metro stanice

Izvor: Večernje novosti, 06.Apr.2016, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz: Milijardu evra za modernizaciju tržnog centra i metro stanice

Gradonačelnica Pariza An Idalgo otvorila je danas dugo očekivane radove vredne milijardu evra na modernizaciji jednog od najvećih tržnih i metro kompleksa u gradu "Forum de Ales" (Forum des Halles). Radovi na oronuloj građevini iz sedamdesetih godina odlažu se već deceniju, iako je ona često prva stanica turista koji dolaze u "Grad svetlosti". Apeli stanovnika ovog dela francuske prestonice ubrzali su početak radova. U sklopu tržnog centa nalazi se i jedan od najvećih ulaza u podzemnu železnicu.
Pogledaj vesti o: Tržni centar Forum

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Pariz: Milijarda samo za obnovu metro kompleksa

Izvor: B92, 06.Apr.2016

Pariz -- Gradonačelnica Pariza An Idalgo otvorila je dugo očekivane radove vredne milijardu evra na modernizaciji jednog od najvećih tržnih i metro kompleksa u gradu...Radovi na oronuloj građevini iz sedamdesetih godina odlažu se već deceniju, iako je ona često prva stanica turista koji dolaze...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.