Pariz: Iran da se vrati poštovanju nuklearnog sporazuma

Izvor: RTS, 24.Jul.2019, 07:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz: Iran da se vrati poštovanju nuklearnog sporazuma

Francusko ministarstvo spoljnih poslova prenelo je visokom iranskom zvaničniku tokom njegove posete Parizu da Teheran mora da se vrati poštovanju nuklearnog sporazuma i preduzme neophodne korake na ublažavanju tenzija u regionu Zaliva.
Zamenik šefa iranske diplomatije Abas Aragči sastao se sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, preneo je Rojters.
"Cilj ovog sastanka bio je da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se izaslanik iranskog predsednika podseti da mi očekujemo da se Iran brzo vrati poštovanju svojih obaveza preuzetih na osnovu sporazuma iz Beča i da preduzme neophodne korake radi smanjenja napetosti", saopštilo je francusko ministarstvo.
Aragči je bio glavni iranski pregovarač u nuklearnom sporazumu iz 2015. po kojem je Iran pristao da ograniči svoj atomski program u zamenu za ublažavanje ekonomskih sankcija, podsetio je Rojters.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta Pariz traži od Teherana?

Izvor: B92, 24.Jul.2019

Francusko ministarstvo spoljnih poslova prenelo visokom iranskom zvaničniku u Parizu da Teheran mora da se vrati poštovanju nuklearnog sporazuma.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.