Pariz: Federer produžio sumrak Francuza

Izvor: Sportal.rs, 29.Okt.2014, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz: Federer produžio sumrak Francuza

Švajcarac Rodžer Federer plasirao se u treće kolo Mastersa u Parizu (tvrda podloga, fond 2.884,675 evra) pobedom nad Francuzom Žeremijem Šardijem u tri seta - 7:6, 6:7, 6:4.

Publika u hali "Bersi" tako je videla treću eliminaciju nekog od domaćih takmičara u istom danu, pošto su pre Šardija, takmičenje u 2. kolu završili Rišar Gaske, koga je eliminisao Bautista i Žilijen Beneto, koji je poražen od Marija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << />
Bio je to treći međusobni duel Federera i Francuza, i druga pobeda Švajcarca do koje je stigao uz mnogo muke, protiv motivisanog Šardija.

Švajcarac je u drugom setu mogao da završi meč, ali nije iskoristio dve vezane meč lopte, a potom je dozvolio protivniku da uvede taj set u taj-brejk, i izbori odlučujući set. U nastavku, Federer je pojačao ritam i slomio otpor Francuza.

(Foto: Beta/AP/Michel Euler)
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.