Pariz: Cigareta na igralištu - 68 €

Izvor: B92, 30.Maj.2015, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz: Cigareta na igralištu - 68 €

Od sledećeg meseca u Francuskoj će biti zabranjeno zapaliti cigaretu i delovima parkova u kojima se igraju deca, prenosi britanski „Telegraf“.

Kako se navodi, to je samo jedna od mera u cilju smanjivanja konzumiranja cigareta u Francuskoj, koja je jedna od evropskih zemalja sa najviše pušača.

Kako se navodi, Francuska je zemlja sa preko 13 miliona pušača.

Od početka jula, svako ko bude uhvaćen da puši na dečijim igralištima u javnim parkovima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moraće da plati kaznu od 68 evra.

Francuski ministar zdravlja Marisol Tourain navodi da je ovo „razumna mera“ napravljena kako bi se „poštovala naša deca“.

Osim toga, pušenje će biti zabranjeno u kolima u kojima se nalaze deca, a u nekim oblastima biće zabranjene i elektronske cigarete.

Kako navodi „Telegraf“ slične mere uveli su i britanski gradovi Notingem, Glazgov i Bristol.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Za pušenje na dječjem igralištu kazna 68 evra

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Maj.2015

PARIZ - Francuske vlasti uvešće od sljedećeg mjeseca zabranu pušenja na dječjim igralištima širom zemlje, u namjeri da ograniče ogromnu potrošnju cigareta u Francuskoj...Francuzi su među najstrastvenijim pušačima u Evropi, ali se vlada trudi da poboljša javno zdravlje uvođenjem niza mjera...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.