Pari Sen Žermen zbog Nejmara pomera sve granice! Sprema se transfer stoleća od 193.000.000 evra

Izvor: MozzartSport.com, 04.Apr.2016, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pari Sen Žermen zbog Nejmara pomera sve granice! Sprema se transfer stoleća od 193.000.000 evra

Neka se trese Evropa narednog leta

Kada ugledni francuski dnevnik L'Ekip „raspali“ veliku naslovnicu i u današnjem broju posveti čak tri strane priče o potencijalnom Nejmarovom transferu u Pari Sen Žermen, onda definitivno nema šale. Mada je brazilski virtuoz već nekoliko puta dovođen u vezu sa pariskim Svecima, čini se da priča nikada nije bila toliko ozbiljna kao sada.

Zato se Evropa i svet spremaju za najveći potres u istoriji fudbala, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Pari Sen Žermen je ozbiljan u nameri da Barseloni plati otkupnu klauzulu u visini od čak 193.000.000 evra i Nejmara tako učini ubedljivo najskuplje plaćenim fudbalerom ikad!

U vrlo opširnoj i temeljno obrađenoj priči L'Ekip navodi da su u redovima francuskog šampiona već pronašli način kako da „preveslaju“ sistem finansijskog fer-pleja, koji nameće pravilo da klub ne sme da ima veće rashode od prihoda. Prebogati šeici iz katarskog fonda već su spremili strategiju sa nizom unosnih sponzorskih ugovora kako bi pokrili veći deo troškova, a time bi se izbegla nova kazna od strane UEFA zbog kršenja propisa.

Renomirani list se opširno bavio i time koliko bi novca Nejmar uneo u klub kroz prodaju dresova i marketing i procenjuje se da bi za klub na duži vremenski period bilo isplativije da kupi Brazilca nego da dovede Kristijana Ronalda, koji je takođe godinama unazad na radaru Svetaca.

U tekstu se navodi da čelnici francuskog giganta duže vreme „bari“ Nejmarovog oca, da su već obavili nekoliko rundi razgovora kako bi došli do određenog dogovora i napravili transfer veka. U Pari Sen Žermenu su čak spremni da apsolutno kompletnu taktiku podrede Nejmaru kako bi ga učinili podjednako važnim faktorom kao što su Mesi u Barsi i Ronaldo u Realu sada.

Celu priču upotpunila je i izjava Nejmarovog agenta Vagnera Ribeira, koji je otkrio da brazilski golgeter obožava Pariz i da postoji realna šansa da igrač dođe na Park prinčeva.

„Ako Pari Sen Žermen i zvanično pokaže interesovanje za Nejmara – razgovaraćemo. On obožava Francusku i Pariz, a ugovor sa Barselonom može biti prekinut ukoliko PSŽ plati otkupnu klauzulu. Ona sada iznosi 193.000.000 evra, a mislim da je to suma koja nije nepremostiva za tim kakav je PSŽ“.

Mada se kroz kuloare pojavljuje trač da je ova priča zapravo pritisak Nejmarovog tima na Barselonu da igraču što pre ponudi novi ugovor, Ribeiro je izneo detalj koji bi mogao da bude kamen spoticanja u odnosu igrača i katalonskog giganta.

"Nejmar želi da igra i Olimpijske igre i Kopa Amerika, a Barselona mu je rekla da može da bira između jednog od ta dva takmičenja. Međutim, on hoće oba! Sam želi da uđe u takav izazov, spreman je i na odmor od svega nekoliko dana. Ali, on želi zlato na Olimpijskim igrama u svojoj zemlji i želi najveće uspehe sa reprezentacijom", poručio je Nejmarov menadžer.

Pari Sen Žermen, navodno, ne bi Brazilcu pravio problem da odigra oba turnira. Bilo kako, jasno je da je pred nama jedno vrlo uzbudljivo leto, jer prve naznake donose veliku dozu neizvesnosti, a i pitanje je šta će biti sa Nejmarom, Zlatanom, Azarom, Kavanijem, Levandovskim, ko će u Mančester Siti, Čelsi, Junajted, Bajern, Real...

(FOTO: Printscreen L'Equipe.fr)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.