Pari Sen Žermen odbranio šampionsku titulu

Izvor: Beta, 27.Maj.2023, 23:21

Pari Sen Žermen odbranio šampionsku titulu

Fudbaleri Pari Sen Žermena odbranili su večeras šampionsku titulu, pošto su na gostujućem terenu odigrali nerešeno 1:1 protiv Strazbura, u utakmici pretposlednjeg 37. kola francuskog prvenstva.Pariski klub poveo je golom Lionela Mesija u 59. minutu na asistenciju Kilijana Mbapea, a konačan rezultat postavio je Kevin Gameiro u 79.Kolo pre kraja Pari Sen Žermen ima 85 bodova, četiri više od drugoplasiranog Lansa, koji je kao domaćin pobedio Ažaksio 3:0. To je rekordna 11. titula za Pari Sen Žermen, a Olimpik Marsej i Sent Etjen imaju po jednu manje.Pari Sen Žermen i Lans su obezbedili direktan plasman u Ligu šampiona.Pari Sen Žermen je osvojio devetu titulu od 11 otkako su klub preuzeli vlasnici iz Katara, pre 12 godina. Pre toga Pari Sen Žermen je bio šampion 1986. i 1994. godine.Strazbur je opstao u ligi, zauzima 15. mesto sa 40 bodova.Mesi je sa 43 trofeja u karijeri postao najtrofejniji fudbaler uz Danija Alvesa.On je večeras postigao 496. ligaški gol u karijeri u Evropi i oborio je rekord Kristijana Ronalda po broju postignutih pogodaka u pet najboljih evropskih liga.Mediji spekulišu da će on na kraju sezone napustiti pariski klub.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

REMI SA STRAZBUROM DOVOLJAN ZA ODBRANU TITULE: PSŽ je novi/stari prvak Francuske! (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 27.Maj.2023

Nastavlja se dominacija Parižana. Fudbaleri Pari Sen Žermena su u pretposlednjem kolu  Lige 1 remizirali sa Strazburom rezultatom 1:1 i osigurali novi naslov prvaka Francuske. Poveli su ’sveci’ pogotkom Mesija u 59. minutu, da bi u 79. minutu bivši igrač Parižana, Kevin Gamerio porvanjao rezutat,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.