POLJOPRIVREDNICI PROBILI BARIKADE I UPALI NA SAJAM! Haos u Parizu, Makronov dolazak naterao rulju da podivlja i pobije se sa policijom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 11:58

POLJOPRIVREDNICI PROBILI BARIKADE I UPALI NA SAJAM! Haos u Parizu, Makronov dolazak naterao rulju da podivlja i pobije se sa policijom (VIDEO)

Jezive scene iz Grada svetlosti.

Francuski poljoprivrednici upali su na veliki pariski sajam poljoprivrede uoči planirane posete predsednika Emanuela Makrona protestujući zbog rasta troškova, birokratije i ekoloških regulativa.

Okruženi desetinama policajaca poljoprivrednici su vikali i zviždali tražeći ostavku Makrona uzvikujući psovke i uvrede francuskom predsedniku.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << piše lokalni BFMTV, nekoliko minuta nakon što je Makron stigao na sajam, desetine demonstranata probilo je ogradu i ušlo u deo gde se održava manifestacija.

French farmers hunt Macron as he visits agricultural fair. French farmers don't joke.pic.twitter.com/RZ9FrohkfR

— RadioGenoa (@RadioGenoa) February 24, 2024

Takođe, došlo je do okršaja između paora i policije. Nekoliko ljudi je uhapšeno.

Tensions au Salon de l'agriculture à Paris.

Intervention des CRS face aux #agriculteurs en colère.#SalonDeLagriculture #AgriculteursEnColere #SalonDeLagriculture2024 pic.twitter.com/HM96Msa1ju

— Luc Auffret (@LucAuffret) February 24, 2024

Makron, koji je doručkovao sa liderima sindikata farmera, kasnije danas će prošetati sajmom.

Situation extrêmement tendue au Salon de l'agriculture.

Les #agriculteurs en colère forcent les barrages de gendarmes et de CRS.#AgriculteursEnColere #salonAgriculture #SalonDeLagriculture2024 #SalonDeLagriculture pic.twitter.com/Wv6oFKyx6D

— Luc Auffret (@LucAuffret) February 24, 2024

On je otkazao debatu koju je želio da održi danas na sajmu sa poljoprivrednicima, prerađivačima hrane i prodavcima, nakon što su sindikati paora naveli da se neće pojaviti.

Des #agriculteurs envahissent le #SalonDeLagriculture à Paris.#AgriculteursEnColere #SalonDeLagriculture2024 pic.twitter.com/oY7PnmbUq4

— Luc Auffret (@LucAuffret) February 24, 2024

Poljoprivrednici protestuju širom Evrope, pozivajući na bolji prihod, manje birokratije i osuđujući nelojalnu konkurenciju u obliku jeftine ukrajinske robe koja se uvozi da bi se pomoglo u ratnim naporima Kijeva.

Izvor: Srbija Danas/Agencije/BFMTV

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.