POLICIJSKI ČAS ZA DVE TREĆINE GRAĐANA: I upravo je stupio na snagu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2020, 14:13

POLICIJSKI ČAS ZA DVE TREĆINE GRAĐANA: I upravo je stupio na snagu!

Francuska ima rekordna 41.622 slučaja

Francuska vlada danas je uvela policijski čas za dve trećine svojih građana, odnosno za 46 miliona ljudi.

Takva odluka objavljena je na dan kad je ta zemlja zabeležila rekordna 41.622 nova slučaja zaraze koronavirusom u poslednja 24 sata, javlja BBC.

Policijski čas, odnosno zabrana izlaska od 21,00 do 6,00 ujutro do danas je važio za Pariz i još osam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << velikih francuskih gradova, a od danas je uveden u još 38 regija.

Ukupan broj zaraženih u Francuskoj je prešao milion. Radi se o brojci koju su dosad u Evropi prešle samo Rusija i Španija.

Broj zaraženih raste u velikom delu Evrope. U Irskoj i Češkoj su uvedeni novi lokdauni, a Slovačka od subote na nedelju dana uvodi parcijalni lokdaun, pri čemu će biti dozvoljen izlazak iz kuća i stanova samo kako bi se otišlo na posao, u prodavnicu po ključne namirnice te odvelo mlađu decu u škole.

Broj infekcija koronavirusom ubrzano raste i u Belgiji, Španiji i Italiji, zbog čega su bolnice pod velikim pritiskom.

I u dve italijanske regije, Laviju i Kampaniji, danas je uveden policijski čas, a jučee je uveden u Lombardiji.

Policijski čas u novih 38 francuskih regija stupa na snagu u ponoć, a u narednim danima će važiti od 21,00h.

Uvođenje policijskog časa već je izazvalo prigovore vlasnika restorana i kafića, čiji biznisi su već pretrpeli veliku štetu nakon dvomesečnog lokdauna na proleće.

U nekoliko francuskih regija više od polovina kreveta u jedinicama intenzivne nege popunjeno je kovid bolesnicima, a u poslednja 24 sata u toj zemlji zabeležene su 162 nove smrti od te bolesti.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Od večeras u većini Francuske policijski sat

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Okt.2020

Francuska će morati živjeti s korona virusom barem do sljedećeg ljeta, rekao je u petak predsjednik te zemlje Emmanuel Macron, javlja Reuters. Macron, koji je govorio tokom posjete bolnici, rekao je da u ovoj fazi ne planiraju skraćivanje policijskog sata koji je uveden kako bi se spriječilo širenje virusa. Francuska...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.