PAO TRGOVAC ORUŽJEM: Džihadistima iz Pariza prodao srpske automate?!

Izvor: Kurir, 27.Nov.2015, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAO TRGOVAC ORUŽJEM: Džihadistima iz Pariza prodao srpske automate?!

BERLIN - Tužioci u južnom nemačkom gradu Štutgardu potvrdili su danas da su uhapsili 34-godišnjeg muškarca osumnjičenog za trgovinu oružjem, ali su odbili da komentarišu medijske navode da je on snabdeo oružjem militantne aktiviste koji su nedavno izveli terorističke napade u Parizu.

"Mogu da potvrdim da je jedan u muškarac stavljen u pritvor pod sumnjom da je švercovao oružje", izjavio je portparol tužioca >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Baden-Vurtembergu, dodavši da je osumnjičeni uhapšen u utorak, preneo je Rojters.

Nemački list "Bilt" navodi da je taj muškarac osumnjičen da je prodao četiri komada oružja napadačima koji su 13. novembra u francuskoj prestonici ubili 130 ljudi.

List precizira da je taj muškarac kupcu "arapskog porekla" 7. novembra preko interneta prodao četiri jurišne puške, od kojih dve tipa AK-47 kineske proizvodnje i dve marke "zastava M70" proizvedene u bivšoj Jugoslaviji.

Među podacima u telefonu osumnjičenog pronađena su četiri i-mejla koja pokazuju da je on bio u kontaktu sa jednim "Arapinom u Parizu", navodi "Bild", dodajući da francuski tužioci veruju da je to oružje korišćeno u napadima u Parizu.

Autor: Agencija TANJUG

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen zbog sumnje da je prodao oružje teroristima u Parizu?

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2015

Tužioci u južnom njemačkom gradu Štutgartu su u petak potvrdili da je uhapšen tridestčetvoogodišnajk zbog prodaje oružja, ali su odbili da komentarišu izvještaj da je uhapšeni prodao oružje teroristima koji su izveli napad u Parizu...Portparol tužilaštva države Baden – Virtenberg je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Teroristi u Parizu koristili Zastavino oružje?

Izvor: OkRadio.rs, 27.Nov.2015

Nemačke vlasti su navodno uhapsile trgovca oružjem koji je teroristima koji su izveli napade u Parizu prodao automatske puške, prenosi „Raša tudej“. Tužioci u Štutgardu potvrdili su da su uhapsili 34-godišnjeg muškarca osumnjičenog za trgovinu oružjem, ali su odbili da komentarišu medijske...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.