Otkriveno: Povod za napad u Parizu nije bio terorizam

Izvor: B92, 03.Feb.2024, 14:35

Otkriveno: Povod za napad u Parizu nije bio terorizam

Pariska policija je saopštila da je u ranoj fazi istrage isključila terorizam kao motiv jutrošnjeg napada nožem u centru Pariza, u kojem su povređene tri osobe.

Međutim, državno antiterorističko tužilaštvo navelo da je to i dalje moguća opcija.

U saopštenju policije se navodi da je napadač muškarac rođen 1992. godine poreklom iz Malija, prenosi portal BFM TV.

Napad se dogodio oko 8 sati na pariskoj železničkoj stanici Gar de Lion, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo je neimenovani izvor u pariskoj policiji i dodao da je napadač viđen kako pokušava da zapali svoj ranac, a da su prolaznici prilazili da ga pitaju za objašnjenje.

Tada je osumnjičeni izvukao nož i povredio tri osobe, od kojih jednu lakše u vilicu, drugu u zglob, a treću je teško ranio u predelu stomaka.

Teško povređena osoba je, nakon operacije, u stabilnom, ali i dalje u teškom stanju, potvrdio je prefekt pariske policije Loran Nunjez.

Kako je navedeno, napadač je od 2016. godine legalno prijavljen u Italiji, što mu omogućava da nesmetano putuje i u druge zemlje EU.

Prema njegovim rečima, napadač je bio naoružan čekićem i nožem.

Istražitelji sumnjaju na psihijatrijsko oboljenje kod napadača, koji je beskućnik, jer su kod njega pronađeni lekovi za lečenje psihijatrijskog poremećaja, potvrdila je pariska policija.

Dodaje se da kod napadača nisu primećeni znaci verskog fanatizma.

Prema policijskim izvorima, istraga će utvrdilti šta su bili stvarni motivi napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.