Oland pozvao SAD da potpuno ukinu sankcije Kubi

Izvor: Akter, 01.Feb.2016, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland pozvao SAD da potpuno ukinu sankcije Kubi

Francuski predsednik Fransoa Oland pozvao je danas Sjedinjene Američke Države da u potpunosti ukinu sankcije Kubi čiji predsednik Raul Kastro se nalazi u poseti Parizu

"Predsednik Obama mora, a i sam je rekao, da ide do kraja i okonča ove tragove hladnog rata", rekao je Oland novinarima, prenosi AFP.

Kastro se nalazi u prvoj poseti Evropi, što mediji ocenjuju kao ključni korak u jačanju odnosa Kube sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << zapadnim zemaljama.

Očekuje se da će kubanski lider potpisati i plan o ekonomskoj saradnji sa Francuskom, kao i sporazume o transportu i turizmu, navode zvaničnici u Parizu.

Oland je prvi predsednik jedne zapadne zemlje koji je, u maju prošle godine, posetio Kubu posle više od pola veka.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oland: SAD da potpuno ukinu sankcije Kubi

Izvor: Radio 021, 01.Feb.2016

Francuski predsednik Fransoa Oland pozvao je SAD da u potpunosti ukinu sankcije Kubi čiji predsednik Raul Kastro se nalazi u poseti Parizu..."Predsednik Obama mora, a i sam je rekao, da ide do kraja i okonča ove tragove hladnog rata", rekao je Oland novinarima...Kastro se nalazi u prvoj poseti Evropi,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.