Odlazak velikog kozmetičkog industrijalca

Izvor: S media, 30.Dec.2009, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak velikog kozmetičkog industrijalca

Francuski industrijalac Iv Roše (Yves Roćer) i predsednik istoimene kompanije za proizvodnju kozmetičkih proizvoda, preminuo je u Parizu u 80. godini, saopšteno je iz kompanije.

Iv Roše osnovao je kozmetičku liniju 1959. godine, oslanjanjući se na devizu "lepota uz pomoć bilja".

Grupacija "Iv Roše" zapošljava više od 12.000 ljudi i ima skoro 2.000 prodavnica u svetu. Njen promet je dve milijarde dolara, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prisutna je u 30-ak zemalja, i ima oko "40 miliona klijenata", podaci su sa sajta kompanije.

Pionir u talasu prirodnih proizvoda, Iv Roše 1965. godine objavio je "Zelenu knjigu lepote", koja je prevedena na više od 20 jezika. Prvu prodavnicu otvorio je četiri godine kasnije. Mesto predsednika grupacije napustio je 1992. i prepustio sinu, ali se vratio 1995. nakon sinovljeve pogibije.

Prema anketi Instituta TNS Sofres iz 2007, svaka treća Francuskinja koristi marku "Iv Roše".

Francuski predsednik Nikola Sarkozi odao je počast "velikom francuskom industrijalcu" ističući u saopštenju da je Iv Roše u svom poslovanju investirao u zaštitu životne sredine i održivi razvoj.

Izvor: S media

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.