Odbojkaškoj legendi Miloradu Kijcu nagrada za životno delo

Izvor: Radio 021, 28.Dec.2017, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaškoj legendi Miloradu Kijcu nagrada za životno delo

Najveće sportsko priznanje u Vojvodini, nagrada "Jovan Mikić Spartak" danas je jubilarni 50. put dodeljena najzaslužnijim sportistima, trenerima, sportskim radnicima i klubovima sa teritorije pokrajine.

Ova najznačajnija pokrajinska nagrada u sportu namenjena je onima koji su ostvarili vrhunske rezultate u protekloj godini, a deli se u sedam kategorija.

Najbolji sportista je rvač Viktor Nemeš koji se ove godine u kategoriji do 75 kg okitio svetskim zlatom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na šampionatu održanom u Parizu, najbolja sportistkinja iz Vojvodine je karatistkinja Sanja Cvrkota koja je osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu u kategoriji do 68 kg, dok je najbolji sportista sa invaliditetom Mitar Palikuća koji je osvajao tri bronze - ekipnu na svetskom i pojedinačnu i ekipnu na evropskom prvenstvu.

Najbolji trener je Miloš Erić koji je trasirao put Crvkoti do evropske bronze, a najbolji sportski radnici su predsednik petostrukog uzastupnog šampiona Srbije Rukometnog kluba Vojvodina Milan Đukić i trener Atletskog kluba "Maraton" iz Sombora Mira Trifunov.

Najbolji kolektiv je Ženski stonoteniski klub "Obilić" iz Novog Kneževca čije igračice su ove godine osvojile prvu titulu državnog pravaka.

Nagrada za životno delo otišla je u ruke dugogodišnjeg odbojkaša i trenera pod čijim vođstvom je Vojvodina ostvarila neke od svojih najznačajnijih uspeha u istoriji - Milorad Kijac, čovek koji je u odbojkaškom sportu aktivan skoro pola decenije.

Nagradu "Jovan Mikić Spartak" ustanovljenu 1967. godine za vrhunske sportske rezultate i dostignuća vojvođanskog sporta dodeljuje Sportski savez Vojvodine.

Autor: 021.rs
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Dodeljene "Spartakove nagrade"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Dec.2017

Priznanje "Jovan Mikić Spartak", najprestižnija nagrada u oblasti sporta u Vojvodini, dodeljena je jubilarni, 50. put...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.