OVO JE VIŠE ZANIMALO LJUDE OD MEČA SA FINSKOM: Pešić pričao o preuzimanju Dubaija i Nikoli Jokiću

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 00:16

OVO JE VIŠE ZANIMALO LJUDE OD MEČA SA FINSKOM: Pešić pričao o preuzimanju Dubaija i Nikoli Jokiću

Sledi u ponedeljak duel sa Gruzijom.

Košarkaška reprezentacija Srbije je slavila protiv Finske 77:61. Tako su izabranici Svetislava Pešića odlično započeli kvalifikacije za Evrobasket, a nakon meča je usledila i konferencija selektora Srbije, gde je logično postavljeno pitanje o Nikoli Jokiću i njegovom igranju u Parizu.

On je rekao da je u komunikaciji sa asom Denvera.

- Pričam svaki dan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i sa Jokićem i vrlo često držim kontakt, Tarlać i ja. Svi koji nisu bili, prošle godine je bilo teško za Nikolu, odigrao je preko 100 utakmica i više od 100 utakmica i imao je u aprilu mesecu i fizičke probleme, nije bio mentalno spreman, borio se sam sa sobom da igra Svetsko prvenstvo, on želi da igra. Ali, morate da znate da kad odlučiš da igraš za Srbiju, ovi vrhunski igrači, on njih se očekuje samo zlatna medalja i ti igrači da bi preuzeli odgovornost, oni moraju i fizički i mentalno da budu spremni, ako se osećaju da nisu fizički i mentalno spremni, oni neće da ulaze u to.

- To nije pitanje, vi zaboravljate, vi ste mladi. Rajko je moja generacija (jedan od prisutnih izveštača prim. aut.), malo nešto mlađi od mene, ali vi zaboravlajte koliko je naših vrhunskih igrača, legenda jugoslovenske i srpske košarke, a nisu igrali mnogo. Mi svi bi voleli da igrači koje pozovem budu spremni, ali ako nije spreman bolje da ne igra. Nadam se da će biti spreman. Ali rano je još.

Ono što je još više zanimalo novinare je priča da li će Svetsislav Pešić preuzeti Dubai sledeće sezone kada on zaigra u ABA ligi i Evrokupu.

- Ja čujem, je..ga, priča se... To se uvek priča, kod nas svi znaju i brinu tuđu brigu. Pa, ništa se ne dešava. Pred nama, pred reprezentacijom, ovim igračima i preda mnom su Olimpijske igre, šta će posle biti stvarno ne znam, ne planiram ništa, ako misliš na Dubai, ne planiram, stvarno ništa ne planiram, ne znam šta ću da radim. Imam puno ponuda ili nekoliko ponuda, ali... Do sada sam ja odlučivao u mojoj familiji, ali od sad će moja familija da odlučuje, hoću da se koncentrišem i da dam ono što se od mene očekuje u pripremama na OI. Imamo dobru atmosferu, svi hoće da igraju, šanse su nam velike, ne u smislu medalja, već da napravimo dobar tim. To su kratkoročni planovi i ne planiram ništa posle.

Ističe da nema nikakvih pregovora...

- Koliko ja znam nema nikakvih pregovara, niti sam ja započeo, niti neko. Bilo je ponuda tokom Evrolige, ali ja sam odlučio da ovo što sam rekao da stavim sve ispred mene, ispred kluba, Olimpijske igre i stvarno kažem da nemam nikakvih planova osim Olimpijskih igara. Šta će biti posle, ne znam. Niti ja foliram, ne znam da li ću uopšte da budem trener, doći će nekad vreme kad ja moram da kažem "dosta je bilo", ja sam i pre nego što sam došao da budem trener da ne budem, pa me Marko ubedio da budem, onda su me ubedili da budem selektor. To što u Dubaiju imam prijatelje, pomažem koliko mogu, ali da li ću biti trener Dubaija, ja ne znam.

Selekcija Srbije će duel drugog kola kvalifikacija za EP igrati u Gruziji protiv tamošnje selekcije u ponedeljak 26. februara u 18 časova po srednjeevropskom vremenu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.