OTMIČAR OSLOBODIO JEDNU ŽENU: Talačka kriza se nastavlja - policija se sprema za juriš (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2021, 00:30

OTMIČAR OSLOBODIO JEDNU ŽENU: Talačka kriza se nastavlja - policija se sprema za juriš (VIDEO)

U dvanaestom pariskom okrugu jedan muškarac sa istorijom psihijatrijskih poremećaja, naoružan mačetama, uzeo je danas dve žene kao taoce, saopšteno je iz pariske policije. U međuvremenu, jednu od njih je pustio.

Iz policijske prefekture je potvrđeno da se ovaj slučaj ne smatra terorističkim napadom, kao i da se otmičar sa dve žene večeras zatvorio u apoteci u ulici Aligr i da je spustio zaštitnu metalnu rešetku.

Otmičar je navodno zahtevao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da mu se obezbedi kontakt sa ministrom pravde Francuske Erikom Dipon-Moretijem i zvaničnim policijskim pregovaračima, prenose francuski mediji.

#France The man armed with a knife holding hostage two women in a shop in Paris asked for speaking to the Justice Minister, Eric Dupond @MossadNews @JohnRossomando @rnovoa @Neyrolles75 @Trecy_54 pic.twitter.com/AGmtFBSoNL

— Rosanna (@RosannaMrtnz) December 20, 2021

- Ministar je dao do znanja zvaničnim pregovaračima da im stoji na raspolaganju - saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Francuski mediji su preneli da otmičar ima 56 godina i da živi u jednoj kući u 11. pariskom okrugu u blizini Bulevara Volter, kao i da drži dve žene zatočene u apoteci nedaleko od trga Bastilja gde je i sedište pariske interventne policijske brigade.

Ovaj čovek sa psihijatrijskom dijagnozom je od ranije poznat policiji, ali se ne smatra opasnim, navode mediji.

- Zabrinuti smo da je prekinuo da uzima svoju redovnu medicinsku terapiju, ali vreme je na našoj strani. On sada razgovara sa pregovaračem, a ako pregovori ne budu uspeli, krenućemo u juriš - rečeno je iz policijskih izvora.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.