Aktivisti za prava životinja se žalili: Zabranjuje se jahanje ponija u evropskoj prestonici

Izvor: B92, 19.Avg.2023, 08:06

Aktivisti za prava životinja se žalili: Zabranjuje se jahanje ponija u evropskoj prestonici

Pariz će zabraniti jahanje ponija u svojim javnim parkovima od 2025. godine, a odluka je usledila nakon kampanje aktivista za prava životinja koji upozoravaju da se s ponijima loše postupa.

Jahanje ponija već je decenijama popularno u pariškim parkovima kao što su Champ de Mars, Parc Monceau i Parc du Luxembourg, uglavnom vikendima i dok traju školski praznici.

Skupine za prava životinja godinama su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vodile kampanju za zabranu jahanja ponija i žalile se na uslove u kojima se nalaze.

“Poniji nisu igračke. Deca ne uče ništa o njima iz tih šetnji i ne stvara se emocionalna veza. To samo pretvara ponije u objekte za zabavu”, rekla je Amandine Sansivens, aktivistica skupine Paris Animaux Zoopolis (PAZ).

PAZ-ova peticija za zabranu jahanja prikupila je više od 8400 potpisa.

Gradske vlasti su u julu odlučile postupno da ukidaju licence voditeljima jahanja ponija.

Kompanija AnimaPoney nudila je jahanje ponija u nekoliko pariških parkova, ali je morala to da smanji. Direktor kompanije je rekao da njegovi poniji rade samo oko 150 dana godišnje. Dodao je da radi s njima već 35 godina i da “imaju sve što im je potrebno”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pariz od 2025. godine zabranjuje jahanje ponija za djecu

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Avg.2023

Gradske vlasti Pariza će od 2025. godine zabraniti jahanje ponija za djecu u javnim parkovima, nakon kampanje aktivista za prava životinja koji tvrde da se prema ponijima ne postupa kako bi trebalo.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.