OKLOPNA VOZILA I VIŠE OD 7.000 POLICAJACA NA ULICAMA PARIZA: Dramatične scene u Francuskoj - HAOS kod trijumfalne kapije, BAČEN SUZAVAC

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022, 16:57

OKLOPNA VOZILA I VIŠE OD 7.000 POLICAJACA NA ULICAMA PARIZA: Dramatične scene u Francuskoj - HAOS kod trijumfalne kapije, BAČEN SUZAVAC

Drama u Parizu

Francuska policija upotrebila je danas suzavac protiv demonstranata na Jelisejskim poljima u Parizu, ubrzo nakon što je "konvoj slobode" koji se bori protiv kovid mera stigao u francusku prestonicu.

Vozila sa demonstrantima uspela su da prođu policijske kontrolne punktove u centru Pariza kako bi omeli saobraćaj oko Trijumfalne kapije.

Demonstranti inspirisani sličnim protestima u Kanadi mahali su francuskim zastavama i trubili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sirenama vozila uprkos nalogu policije da ne ulaze u Pariz.

Blocage sur les #ChampsElysees du #ConvoidelaLiberte. pic.twitter.com/l5IrhN7qDS

— Remy Buisine (@RemyBuisine) February 12, 2022

Paris - it’s starting...it’s gonna be an interesting weekend. pic.twitter.com/naNzDODu3l

— Nat (Honorary🇨🇦trucker) (@Arwenstar) February 12, 2022

Policija je tražila od demonstranata da se kreću nakon što su se popeli na vozila nasred kružnog toka oko Trijumfalne kapije.

U Parizu je raspoređeno skoro 7.200 policajaca i žandarma, preneo je Rojters.

Prvi put od nereda tokom demonstracija "žutih prsluka" 2018. godine, žandarmerija je na ulice izvela i oklopna vozila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SUZAVAC U CENTRU PARIZA: Konvoj se probio do Jelisejskih polja! Građani beže iz kafića i sa ulica u okolne butike! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 12.Feb.2022

Demonstranti u Francuskoj, koji su najavili proteste u Parizu u okviru takozvanog "Konvoja slobode", i pored velikog broja policajaca, oklopnih vozila i kontrolnih punktova, uspeli su, prema snimcima na društvenim mrežama" da se probiju do Jelisejskih polja.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.