OBJAVLJENA PRVA FOTOGRAFIJA NAPADAČA IZ PARIZA: Ubio jednu, a ranio drugu osobu IZ SAMO JEDNOG RAZLOGA (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2023, 17:02

OBJAVLJENA PRVA FOTOGRAFIJA NAPADAČA IZ PARIZA: Ubio jednu, a ranio drugu osobu IZ SAMO JEDNOG RAZLOGA (FOTO/VIDEO)

Objavljena je prva fotografija muškarca koji je osumnjičen da je ubio jednu, a ranio drugu osobu u centru Pariza.

- Policija je uhapsila napadača, koji je nasrnuo na prolaznike u Parizu, u blizini Ke de Grenela. Jedna osoba je preminula, a druga je ranjena i njoj su pripadnici vatrogasne brigade odmah ukazali pomoć - naveo je ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen na mreži "Iks".

Les policiers >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << viennent d’avoir courageusement interpellé un assaillant s’en prenant à des passants à Paris, autour du quai de Grenelle. Une personne décédée et un blessé pris en charge par les Pompiers de Paris. Merci d’éviter le secteur.

— Gérald DARMANIN (@GDarmanin) December 2, 2023

Agencije navode da je osumnjičeni uzvikivao "Alah je veliki", ali i da za sada niko nije mogao da potvrdi tu informaciju.

Western countries need to cleanse themselves of these Islamic terrorists. They will never assimilate. Send them back to where they came from.

Paris Terror Attack: One Killed, Two Injured by ‘Allahu Akbar’ Knifeman https://t.co/x33j5mXFtT

— Scott4Trump (@Scott_4Trump) December 3, 2023

Mediji takođe prenose da je prilikom hapšenja rekao policiji da je to učinio jer je bio uznemiren što "tako mnogo muslimana umiru u Afganistanu i Palestini".

#BREAKING : Terrorist attack in Paris with hammer and knife shouting "Allah Akbar". One dead and two injured.

A tourist has been stabbed to death while a British man is reportedly among two others badly injured after a knifeman screaming 'Allahu Akbar' launched a frenzied attack… pic.twitter.com/L76FUVkfCV

— mishikasingh (@mishika_singh) December 3, 2023

Na upravo objavljenoj fotografiji nalazi se osumnjičeni za napad. U pitanju je dvadesetšestogodišnji  francuski državljanin koga navode kao Armand R.

Photo du terroriste de #Paris On va vous dire,il est français voir né en #France possible,son prénom étant Armand.R,il a qd même une belle tronche de là bas et à crier Allah Akbar ! Bref Fiché S depuis 2016&déjà condamné,parait qu'il aurait fait des études d' Imam? A confirmer pic.twitter.com/hh5UNtw22f

— Pat Guerini (@Corsu20A) December 3, 2023

Mediji navode da je on još od ranije poznat bezbednosnim službama.

Prema dokumentima u pitanju je sin dvoje iranskih izbeglica koji je prihvatio islam 2015. godine nakon što ga je na to naveo jedan simpatizer ISIS-a.

On je već bio na izdržavanju četvorogodišnje kazne zbog planiranja terorističkog napada 2016. godine.

Poznato je i da pati od psihičkih poremećaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.