Novi ProCeed debitovao na sajmu u Parizu

Izvor: B92, 03.Okt.2018, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi ProCeed debitovao na sajmu u Parizu

Kia je u glavnom gradu Francuske predstavila novu generaciju modela ProCeed koji će se umesto u formi kupea ubuduće proizvoditi kao "shooting brake".

Hečbek automobili sa 3 vrata sve su ređa pojava u ponudi mejnstrim proizvođača, pa se i Kia u novoj generaciji kompaktnog modela Ceed odrekla njegove kupe verzije koja je nosila oznaku ProCeed.

Ipak, ime modela je zadržano, ali ovog puta Kia ProCeed >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je automobil koji ima takozvani "shooting brake" oblik karoserije – sportski i atraktivan, ali i praktičan, sa 5 vrata i prtljažnikom od 594 l. To je nešto manje od novog Ceed karavana koji ima gepek od 625 litara.

ProCeed deli pogonsku gamu sa modelima Ceed hečbek i karavan.

Kupci će moći da biraju između dva T-GDi turbo benzinca, 1.0 litarskog sa 120 ks i 1.4 litarskog sa 140 ks. Pored njih, tu je i novi 1.6 litarski dizelaš sa 136 ks.

Svi motori su upareni sa šestobrzinskim manuelnim menjačem ili opcionim sedmostepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom.

U vrhu ponude biće sportski ProCeed GT koji ispod haube krije 1.6 T-GDi iz modela Ceed GT. Motor proizvodi 204 ks i isporučuje 265 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Proizvodnja novog ProCeed-a počinje u novembru u Slovačkoj, a u evropskim prodajnim salonima ovaj automobil će se naći u prvom tromesečju 2019.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.