Izvor: Nezavisne Novine, 18.Feb.2017, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Civic Type R stiže u Ženevu

Poslije prototipa koji je prikazan na salonu u Parizu 2016, Honda će na ženevskom sajmu automobila predstaviti produkcijski model.

Za razliku od svog prethodnika, ovog puta Type R je razvijan paralelno sa novom generacijom regularnog Civica hečbek, pa nismo čekali dugo na njegovo pojavljivanje.

Honda je i dalje krije specifikacije ovog modela, ali poznato je da će se ispod haube naći 2.0 litarski >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << VTEC turbo benzinac, koji bi trebalo da isporučuje više od 310 ks, koliko razvija aktuelni Civic Type R. S obzirom da se u posljednje vrijeme prototipovi japanskog proizvođača ne razlikuju bitno od kasnijih serijskih verzija, ne treba očekivati veće promjene u dizajnu automobila u odnosu na varijantu prikazanu u Parizu.

Novi Civic Type R proizvodiće se u britanskom Svindonu, a prvi primjerci će sići sa fabričkih traka u ljeto 2017. Pored Evrope, Japana i nekih drugih svjetskih tržišta, Civic Type R će se po prvi put naći i na sjevernoameričkom tržištu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.