Nova učiteljica već omiljena

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova učiteljica već omiljena

Omiljena profesorka dopunske škole Nataša Stojnić napustila je Pariz, a na njeno mesto je došla mlađana Danijela Stamenov i odmah na startu osvojila simpatije učenika i njihovih roditelja. A kako je u periodu od mesec dana uz Dransi, Olivije Metra, Sen Mor de Fose i Montroj organizovala i nastavu u tri nova školska centra (Banju, Nožan sir Marn i Vikdazir), neki su je prozvali vrednicom.

Dobra saradnja: Danijela >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Stamenov i Mića Aleksić  

- Nastava je počela i imam stotinak đaka. U Parizu sam nastanjena tri godine, ali sada prvi put radim u Srpskoj dopunskoj školi. Iskreno, veliki je izazov raditi sa decom, ona žele da nauče, a to je motivacija da se prevaziđu sve poteškoće u radu - predstavlja se Danijela.

 

Svi pomažu

Po Danijelinoj proceni, uslovi za rad su korektni, a u nekim školskim centrima i odlični.

- Nailazim na ljubazno osoblje francuskih škola, direktori nam iskazuju naklonost i uverena sam da će naša saradnja biti dobra. Veliku pomoć pruža i Ambasada Srbije, oni su me u sve uputili, a evo, priznajem, jedini koga nisam zvala, već je mene zvao bio je predsednik Saveza Srba u Francuskoj, neumorni aktivista Mića Aleksić. Hvala mu na pruženoj ruci. Hvala i roditeljima đaka koji će mi biti, znam unapred, prava desna ruka - zaključuje Danijela.

Čim su dečica sela u školske klupe, počele su priče o raspustu, o danima provedenim u Srbiji.

- Oni dopunsku školu doživljavaju kao maticu, opuste se, mogu da kažu šta žele. U njihovoj viziji Srbija je raspust, tamo bezbrižno u svemu uživaju, pa im možda zato teško padaju ovdašnji domaći zadaci što u stvari potvrđuje da je naša dopunska škola, ipak, prava škola - objašnjava Danijela.

Ona dodaje da je njen osnovni zadatak da Srbiju približi deci i pokuša da ih nauči da pravilno pišu i govore kako bi se u potpunosti osećali kao Srbi, kao i da u Srbiji budu "kod sebe".

A je li težak ovaj posao? Danijela kaže:

- Jeste, ali energija koju crpemo iz motivacije čini ovaj poziv lakim i uživam u tome.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.