Nova Micra stiže na salon u Parizu

Izvor: B92, 23.Sep.2016, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Micra stiže na salon u Parizu

Peta generacija Nissanovog modela iz B segmenta spremna je za svetsku premijeru koja će se održati početkom oktobra.

Nissan Micra je automobil koji je u Evropi bio naročito popularan u svojoj trećoj generaciji (2002-2010.) kada je japanski proizvođač kupcima ponudio zanimljiv, nesvakidašnji dizajn, po čemu je ovaj model odskakao od sličnih vozila u klasi.

Stilski koncept je razvodnjen na njegovom nasledniku, pa se očekivalo da Nissan popravi utisak na najnovijoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << petoj generaciji ovog automobila. Prve obrise nove Micre mogli smo da vidimo na konceptnom vozilu Sway, koje je proizvođač predstavio na sajmu automobila u Ženevi 2015.

Već tada je bilo jasno da je Nissan stilski potpuno redefinisao svoj mali automobil i da se umesto zaobljenih formi, okrenuo oštrim linijama koje doprinose da Micra ima dinamičniji, agresivniji izgled nego ranije.

Ipak, producijska verzija imaće nešto mekanije obrise u poređenju sa konceptom Sway, a prvi "tizer" video otkriva detalje maske hladnjaka, haube, farova, stop svetala i vrata prtljažnika:

Očekuje se da je nova Micra postavljena na CMF-B mehaničku platformu grupacije Renault- Nissan, koja će biti osnova i naslednika aktuelnog krosovera Juke.

Motorizaciju će činiti paleta efikasnih trocilindarskih i četvorocilindarskim agregata najnovije generacije.

S obzirom da nas od početka pariskog auto-salona deli samo još jedna sedmica, više detalja saznaćemo u danima koji slede, kada će Nissan objaviti i prve fotografije nove Micre.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nissan predstavlja novu Micru u Parizu

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Sep.2016

Peta generacija Nissanovog modela iz B segmenta spremna je za svjetsku premijeru koja će se održati početkom oktobra...Nissan Micra je automobil koji je u Evropi bio naročito popularan u svojoj trećoj generaciji (2002-2010.) kada je japanski proizvođač kupcima ponudio zanimljiv, nesvakidašnji...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.