Nikolićev savetnik novi ambasador Srbije u Parizu?

Izvor: Press, 10.Maj.2017, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolićev savetnik novi ambasador Srbije u Parizu?

Ivan Mrkić, savetnik predsednika Tomislava Nikolića za spoljnu politiku, mogao bi da bude novi ambasador Srbije u Parizu, piše "Blic".
Foto:B92.net
Nakon što je Vlada Srbije povukla na konsultacije aktuelnog ambasadora Rajka Ristića zbog odluke francuskog suda da ne izruči Ramuša Haradinaja Srbiji, moglo bi da dođe do kadrovskih promena u toj ambasadi.
Kako navodi list, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Ministarstvu spoljnih poslova poslednjih dana se govori da bi Mrkić mogao da zameni Ristića. 

Osim Mrkića, ima još nekoliko kandidata iz okruženja aktuelnog predsednika Srbije koji bi mogli da budu raspoređeni u diplomatsko konzularna predstavništva, navodi sagovornik "Blica". 

List navodi da je Mrkić iskusan diplomata koji se dobro pokazao tokom diplomatske karijere, a takođe govori i francuski jezik. 

"On je karijerni diplomata, veoma iskusan, a pored toga bivši je ministar spoljnih poslova. Njegovim slanjem u ambasadu u Parizu Francuskoj se šalje dobra poruka i to bi svakako bio pun pogodak. Takođe, sigurno je da zahvaljujući pomenutim referencama ne bi dugo čekao na agreman", navodi sagovornik "Blica". 

Ristiću u julu ističe četvrta godina ambasadorskog mandata kada inače treba da se vrati u Beograd, podseća list.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.