Netanijahu označio mirovni skup u Parizu sterilnim

Izvor: B92, 03.Jan.2017, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanijahu označio mirovni skup u Parizu sterilnim

Jerusalim -- Izraelski premijer Benjamin Netanijahu označio je "sterilnom" međunarodnu mirovnu konferenciju o Bliskom istoku, planiranu za 15. januar u Parizu.

On strahuje da bi odluke koje tamo budu donete mogle da inspirišu novu rezoluciju UN protiv Izraela.

Francuska organizuje konferenciju na kojoj će se okupiti predstavnici 70 zemalja, ali bez Izraelaca i Palestinaca, kako bi se potvrdila međunarodna podrška rešenju o dve države decenijskog sukoba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << između dva naroda.

"To je jalova konferencija, ali postoje postoje znaci da će pokušati da iskoriste odluke koje će biti donete da se glasa za novu rezoluciji protiv Izraela", rekao je Netanjahu koji je takođe šef diplomatije na godišnjem sastanku izraelskih ambasadora u Evropi.

On je objasnio da sada ulaže napor da se izbegne glasanje o novoj rezoluciji. Savet bezbednosti UN je 23. decembra prvi put posle 1979. godine osudio jevrejsko naseljavanje okupiranih palestinskih teritorija.

Izrael je tu rezoluciju nazvao sramotnom.

Oko 600.000 jevrejskih naseljenika živi na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu, teritorijama koje je Izrael okupirao u šestodnevnom ratu 1967. godine zajedno sa pojasom Gaze. Palestinci žele tamo da osnuju svoju nezavisnu državu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Netanjahu označio predstojeći mirovni skup u Parizu "sterilnim"

Izvor: Blic, 04.Jan.2017, 00:10

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu označio je večeras "sterilnom" međunarodnu mirovnu konferenciju o Bliskom istoku, planiranu za 15. januar u Parizu, ali strahuje da bi odluke koje tamo budu donete mogle da inspirišu novu rezoluciju UN protiv Izraela...Francuska organizuje konferenciju na kojoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.