Neredi u Francuskoj se nastavljaju: Poginuo vatrogasac; Postoji li veza? VIDEO

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 13:51

Neredi u Francuskoj se nastavljaju: Poginuo vatrogasac; Postoji li veza? VIDEO

Vatrogasac starosti 24 godine poginuo je u noći na ponedeljak u Sen Deniju na severu Pariza dok je gasio zapaljene automobile, šestu noć nereda u Francuskoj.

Ministar Žeral Darmanin objavio je na Tviteru da se incident dogodio u podzemnoj garaži.

Oko 3 sata ujutru izbio je požar u podzemnoj garaži stambene zgrade u Sen Deniju, severno od francuske prestonice, i brzo se proširio na spratove, zahtevajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evakuaciju stanara, saopštila je policija.

Otvorena je istraga kako bi se utvrdile okolnosti požara.

Još nije utvrđena formalna veza između tog incidenta i urbanih nereda koji potresaju mnoge gradove u Francuskoj od utorka kada je u pariškom predgrađu Nantreu policajac ubio 17-godišnjeg Nahela M, severnoafričkog porekla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ŽRTVA NEREDA U FRANCUSKOJ Vatrogasac stradao dok je gasio zapaljene automobile severno od Pariza

Izvor: Blic, 03.Jul.2023

Francuski vatrogasac poginuo je u nedelju uveče, kada je pokušavao da ugasi zapaljene automobile u podzemnoj garaži severno od Pariza, dok su neredi u glavnom gradu Francuske nastavljeni šestu noć zaredom zbog policijskog ubistva tinejdžera iz alžirsko-marokanske porodice.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.